Paul C. Buff, Inc. Technical Forum

Technical Discussion Forum for all Paul C. Buff, Inc. Products

Login

Post a reply
 [ 11 posts ] 

Fri Jan 13, 2017 12:18 pm

Joined: Fri Jan 13, 2017 11:45 am
Posts: 1

Hi. I found this thread very interesting. I too just experienced this same problem (yesterday). Both me and the clients were getting grumpy on the set.
I was using the Cyber Commander and two Einsteins with wireless receivers. Slave mode was OFF on both devices. I had alkaline batteries in the Cyber Commander. No indication the battery levels were running low. I turned off the overhead lights within this office space, however, there were florescent lights on nearby. I was on the 26th floor of a high rise on a cold/dry day. I was working on a faux wood floor in this office (no carpet). The spontaneous flashing occurred whenever I touched my camera, or tripod. Tripod has rubber footies on it. I would get 2 -3 spontaneous flashes after I grabbed my camera or tripod. Flashes stopped once I started shooting. Made me wonder if static electricity was coming into play, or maybe the grounding with my D7100 hot shoe is bad. The static electricity may play a role because I used the same setup at home the night before without any erroneous flashes. This was on carpet flooring though....go figure. I've shared all this info with Dave @ Buff Technical support.




Top Top
Profile
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a reply
 [ 11 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum